Τι είναι αυτό που μας κρατάει ευτυχισμένους και υγιείς σε όλη την διάρκεια της ζωής μας;
O Ρόμπερτ Γουάλντινγκερ, ψυχίατρος και επικεφαλής της πιο πολύχρονης έρευνας που έχει γίνει ποτέ σχετικά με αυτό το ερώτημα από το τμήμα Έρευνας Ανάπτυξης των Ενηλίκων, έκανε ακριβώς αυτό: συνέλεξε στοιχεία για 75 χρόνια (η έρευνα συνεχίζεται μέχρι και τώρα) από χιλιάδες άτομα και μελετά τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους και υγιείς στην ζωή τους.
Στην ομιλία αυτή που σας προσκαλώ να ακούσετε καθώς είναι και με ελληνικούς υπότιτλους, ο Ρόμπερτ Γουάλντινγκερ μοιράζεται μαζί μας τρία βασικά μαθήματα που έμαθε από την έρευνα αυτή, καθώς και μερικές πρακτικές συμβουλές, παλιές όσο και η ανθρώπινη ζωή, για να κτίσουμε μια ικανοποιητική και μακρά ζωή.
Δεν γράφω πολλά σε αυτό το άρθρο γιατί η ομιλητής είναι τόσο εμπνευσμένος και συναισθηματικός από τα αποτελέσματα της έρευνας του που θα χαρείτε και θα εμπνευστείτε και εσείς από τα λόγια αυτά.
Δείτε την λοιπόν γιατί , όπως συμπεραίνει ο επικεφαλής, οι καλές, ποιοτικές σχέσεις είναι αυτές που μας κάνουν ευτυχισμένους και μας κρατούν και υγιείς στην ζωή μας.
Η καλή ζωή χτίζεται με καλές σχέσεις.
Enjoy!!!!!